Betaalbare schrootmolens van goede kwaliteit

by schrootmolen.nl


Schrootmolen.nl levert schrootmolens van goede kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wij waren ervan overtuigd dat er onder hobby-brouwers al jaren behoefte is aan een degelijke betaalbare schrootmolen. Een moutmolen is een must-have voor de bierliefhebber die zelf zijn bier brouwt en die streeft naar kwaliteit. Maar een betaalbare degelijke moutmolen was tot nog toe niet verkrijgbaar. In 2012 zijn we daarom begonnen met de import van moutmolens uit China. Nadat de geleverde samples goed bevonden waren is de website schrootmolen.nl gelanceerd.

Onze schrootmolen is een interessant stukje simpele techniek. Een flinke schep mout in de vultrechter en de machine kan vervolgens zijn werk doen. De korrels worden geplet. “Schroten heet dat: grof breken, want de bast van de korrel mag niet te fijn worden. Een te kleine korrel resulteert in troebel bier. Het beste is vlak vóór het brouwen te schroten, dan krijg je de beste kwaliteit.

Onze molen is instelbaar. Zo kunt u zelf de spleetbreedte tussen de walsen bepalen met de instelknoppen. Onze moutmolens staan standaard ingesteld op 1.27 mm. Dit is een goede instelling voor bijvoorbeeld pilsmoot.

De website zal met ingang van april 2012 het enige verkooppunt zijn in de Benelux waar u de schrootmolens die in onze shop aantreft kunt bestellen.

Op 7 augustus 2015 nam HomebrewShop.be de activiteiten van Schrootmolen.nl over.

 

 

 

 

 

 Geen categorie.

 Leave a comment
 

Comments are closed.